Leveransvillkor

Leveranser

Så snart du lagt din beställning hos oss skickas en orderbekräftelse till den e-postadress du uppgav vid beställningen. Vi ordnar din leverans så snabbt som möjligt. När varan skickats iväg från oss kommer du att få en leveransbekräftelse på din e-post. Varor som vi lagerför har märkningen “Lagervara” och skickas följande vardag. Observera att under högsäsong kan det tillkomma en extra dag för hantering. När ordern har behandlats färdigt och är redo för att hämtas av transportör så kommer du att få ett mejl som informerar om att ordern nu är färdigbehandlad. Därefter levereras paketet till dig på 1–5 arbetsdagar, beroende på transportör och ort paketet skall skickas till. Skulle det av okänd anledning bli längre leveranstid än förväntat hör vi av oss till dig så snabbt som möjligt. Om du har övriga frågor gällande din leverans så kan du kontakta oss via e-post.

Fraktalternativ

Hämta i butik

Du kan självklart hämta dina beställda varor i vår butik på Hornsgatan 100 i Stockholm. Ett snabbt, miljövänligt alternativ och självklart kostnadsfritt.

Hämta vid utlämningsställe

Ditt köp levereras med PostNord, till närmsta ombud. När ditt paket har anlänt till utlämningsstället kommer du att aviseras via sms, till det mobilnummer du uppgivit. Om inget mobilnummer är registrerat kommer en avi skickas till uppgiven adress.

Hemleverans

Hemleverans Sverige

Levereras av Best Transport direkt till dörren. Paketet levereras vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar efter beställning, förutom högsäsong, där leveranstiden kan vara något längre. Du kommer sedan få en avisering av Best Transport via sms eller telefonsamtal, där ni kommer överensom när leverans kan ske.